På plussidan…

… så ser jag nu efter lite vidare läsning hos Per-Olof Samuelsson i hans senaste verk, att jag är omnämnd en gång till! Men denna gång så framställs jag i en god dager.

Tomas [en av debattörerna] har rätt. När människor talar om “alla människors lika värde”, menar de i själva verket “lika rättigheter”.

Allt är inte förlorat, helt enkelt.  Man vill ju inte ha herrar av den här kalibern vända emot sig för jämnan. Jag kommer att tänka på en sak dock… I det tidigare omnämnandet var mitt namn inte med (i princip ingen av meningsmotståndarna är nämnda vid namn i den här Nattväktaren), men jag själv tog upp det. Hur otaktiskt var inte det? :)

27 januari , 2008. trams.

7 kommentarer

 1. Per-Olof Samuelsson replied:

  Men Tomas, är du inte lite väl fixerad vid frågan om du själv blivit utsatt för beröm eller klander?

  Jag tog ju inte upp den här diskussionen med dig därför att jag tycker speciellt illa om dig – eller ens om Johan Norberg – utan därför att den brännande frågan är om vi ska lyckas stoppa miljörörelsen och klimathysterikerna innan de lyckat driva oss allesammans tillbaka till stenåldern.

 2. Lina replied:

  ”lyckas stoppa miljörörelsen och klimathysterikerna”. My god. Du ÄR på stenåldern.

 3. Tomas replied:

  Per-Olof: Njäe, jag har nog glimten i ögat, skulle jag vilja påstå. Den delen av internet som kallas för bloggosfären kallas ju ibland även för lolosfären, och med goda skäl :-)
  Själv så tror jag att det kommer att ordna sig, eller inte gå helt åt helvete för oss allihopa åtminstone. Det är ju redan åt helvete för de flesta på jorden, och även om man gjort sitt bästa för att stoppa ny och bättre mat som kan förhindra svält så pekar ju trenderna uppåt. Men särskilt bra vete sjutton om det blir heller, förstås.

  Lina: Om inte det avskräcker med stenåldern så kanske det kan vara idé att få dem att lägga band på sig för att minska dödskjutningarna såsom den senaste i Finland, som skedde med ekologiska motiv.

 4. Lina replied:

  Dödskjutningarna i Finland? Det var ju BARN. get a grip

 5. Gustav replied:

  Jag tycker att det är lite ”grandet i din broders öga” när POS skriver att Tomas verkar fixerad vid omdömen om sig själv… är inte det faktiskt lite av ett ständigt sidotema hos saväl POS som Henrik Sundholm, att bemöta diverse belackare och kommentera kommentarer om den egna personen eller om ens favvo-filosofer alternativt hatobjekt? :)

  Därmed inte sagt att det är trist eller inget värt, tvärtom! Det är ju ofta alldeles lämpligt som grund för vidare diskussion.

  Lolosfären för övrigt.. the moar you know

 6. Tomas replied:

  Lina: Get a grip att den killen, vad han nu hette, uttryckligen sagt att hans inspiration är en finsk miljöaktivist, och att sagde miljöaktivist faktiskt sagt om dödsskjutningen att ”I det långa loppet hjälper det inte att skjuta några skolkamrater. Det krävs en större massrörelse för att få ner befolkningen”

  Nämnde herr Svanberg skrev två inlägg om detta när de begav sig.

  Här, och här.

  Brrr…!

 7. Henrik Sundholm replied:

  Lina bör läsa det sista stycket här:
  http://www.equil.net/?p=419

  Om hon är riktigt flitig läser hon hela texten.

  För övrigt hette förövaren Pekka-Eric Auvinen, och miljöfilosofen Pentti Linkola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: