Intellektuellt haveri i Expressen?

Johannes Forsbergs artikel i Expressen idag om lattjo lajbanset i skatteparadiset Lichtenstein är nog det dummaste jag har läst på länge. För det första så drar han på med lite extra ljug när han säger att

Sverige förlorar 46 miljarder kronor om året genom skatteflykt, nästan fem gånger så mycket som på bidragsfusket.

Men det är faktiskt så att det är en skattebas på 46 miljarder kronor om året det handlar om. E24:

På så vis missar Skatteverket en skattebas på närmare 46 miljarder kronor per år.

Men det fattar väl inte Forsberg att det är samma sak, på samma sätt som han inte fattar en annan sak. Han skriver vidare om skatteparadisen:

Inte bara för att de gör affärer med brottslingar och diktatorer utan för att deras grundläggande affärsidé är att underminera andra länders lagstiftningar.

Jaha? Så det är inte ok att underminera andra länders lagstiftningar? Vad tror Forsberg att Sverige gör när vi t.ex. tar emot flyktingar som flytt från sitt hemland under förtryck, kanske på ett olagligt vis? Tycker han att det var fel att Västtyskland och andra delar av västeuropa tog emot flyktingar från östblocket under kalla kriget? Han kanske rentutav tycker att Sverige gjorde rätt när vi skickade tillbaka judar till Tyskland under andra världskriget?

Eller är det kanske så, att det bara är vår egen lagstiftning som inte får undermineras? För den är bäst i hela världen?

Idiot.

27 februari , 2008. idioti, politik, skatt.

8 kommentarer

 1. Lina replied:

  Visst är det skillnad på att ha andra värderingar och handla med annan form av rationalitet än andra länder och att ha det som den ”grundläggande affärsidén” ? Det är för övrigt i princip är samma kritik som du själv uttalar, att Sverige kanske inte är så fantastiskt och att vår lagstiftning och liberala människouppfattning är mest hyckleri. Även här där intäkter skall distribueras på ett uppseendeväckande jämlikt sätt hamnar allt hos de feta gubbarna som gick på Chalmers.

 2. Gustav replied:

  Humbug! Vi har en av de plattaste inkomstfördelningarna i världen vad jag vet. Och hur som helst kan man som allra minst hoppas att gubbarna alltjämt innehar den spänst och stil som kännetecknar en chalmerist… :o)

 3. Tomas replied:

  Jag fattar inte… ?-)
  Men så värst spänstiga är väl inte Chalmeristerna, iaf inte de som sitter i soffan ;-)

 4. Tomas replied:

  Men det är förstås så att en liberal människouppfattning i kombination med omdistribuering av pengar medelst tvång inte är något annat än hyckleri. Därför är det ju roligt att det finns länder som Lichtenstein som åtminstone i just detta avseendet är lite mindre hycklande. :-)

  Och det där med grundläggande affärsidé är bara trams som snubben häver ur sig, såvida inte bankerna är statliga då. Men varför statliga banker skulle vara ett argument för höga skatter kan jag inte riktigt förstå ändå, så det kanske är trams hursom.

  Snubben är ju bara sur för att Lichtenstein inte vill hjälpa honom att palla pengar :)

 5. Lina replied:

  Jag tycker det står lite stilla här brorsan! Jag behöver något att läsa när jag inte pluggar vilket är alltid.

 6. Gustav replied:

  Ja för fasen, öka postandet och sluta twinka dina BG2-karaktärer..! :)

 7. Tomas replied:

  Haha, men jag har ju dealat deadly blows mot Schlamers idag och igår. Examen ansökt om nu dock, så nu kan jag återgå till att göra asmäktiga BG2-karaktärer :D

 8. Gustav replied:

  haha.. vi hoppas att Kloka huset inte saves and takes half damage…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: