Hoppsan

Jag ser att jag har förärats en länk till bloggen hos Carl Svanberg. Det sätter ju en hel del press på att jag borde blogga också, och inte bara ha en blogg för att vara hipp. Och dessutom så bör det ju vara någon sorts kvalitét inblandad, med tanke på att andra som är länkade i samma lista är digniteter som Ingerö, $vensson, HAX, Lollo P etc etc. Det vill säga crème de la crème av den svenska bloggomiteten, åtminstone enligt mig.

Så vad betyder detta, egentligen? Gissningsvis att Svanis är en hygglig ”netikett”-typ som länkar tillbaka till de som länkar till honom. Det har även sporrat mig att blogga tre blogg på en dag (på jobbet, no less!), vilket ju är en flera-hundraprocentig ökning av aktiviteten här. Kan det hållas uppe är det lustigt. Annars kräver nog vanligt hyfs att jag ber Den Trummande Kapitalisten att inte befläcka sin blogroll med min flimrande tillvaro.

:-)

4 juli , 2008. Etiketter: . trams.

4 kommentarer

 1. Henrik Sundholm replied:

  Jag kan också lida av prestationsångest ibland, när jag inte bloggat så mycket som jag borde. (Just nu exempelvis.) Men man får ju inte göra bloggandet till en plikt som man offrar sig för. Har man inget särskilt att säga eller ingen direkt lust att skriva, då kan det gott vara ^^

 2. Tomas replied:

  Haha, nej offra sig det har man ju hört att man inte ska göra ;-)

  Men här är det mest så att när jag surfar in på Svanberg och klickar i länkarna så tänker jag mig att det ska vara något bra där. Så värst mycket prestationsångest vet jag inte om jag har för det hela dock. Jag har ju varken läsare eller inlägg :-)

 3. Carl Svanberg replied:

  Det är dels en fråga om bloggar som jag läser. Dels en fråga om netikette. ;-)

  Själv måste jag säga att jag på sistone har haft enorm prestationsångest. Bland annat för att jag inte alltid något att säga. Bland annat för att jag inte gillar att upprepa mig mer än nödvändigt. (Men ibland måste man bara göra det.)

  Jag funderar seriöst på att trappa ned lite på bloggandet. Men bara lite. Kanske publicera mer sällan, men då bara när jag verkligen har något på hjärtat. Vi får se, helt enkelt. :-)

  Jag tycker inte att du ska känna någon press alls. Skriv om vad du vill och skriv när du vill. Skit i mig och alla andra. Skriv om saker som du tycker är intressant och bara därför och hoppas sedan på att andra tycker om det du skriver. Det är så jag försöker göra. :-)

 4. Tomas replied:

  Det vore helt klart tråkigt att du trappade ned. Men å andra sidan så kommer förmodligen inte dina inlägg att vara så bra om du inte vill skriva dem, så det är ju ingen mening med att du skriver ”för att du måste”. Ett bevis för att det inte finns några konflikter mellan individers rationella intressen? ;-)

  Nej, jag tänker nog fortsätta som förut. Vilket innebär att jag mest läser, kommenterar ibland, och skriver något här om jag kommer på något, eller stöter på något som jag bara måste skriva om någonstans. En outlet, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: