Nytt nätnattväktarjox

Det finns en del nya (fast gamla) intressanta texter av Per-Olof Samuelsson uppe till allmän beskådan, här. Den jag gillar mest behandlar frågan om skatt för offentliganställda, dvs den skatt som de egentligen inte betalar och inte borde behöva låtsas betala. Här finns den.

4 juli , 2008. Etiketter: , , . filosofi, skatt.

8 kommentarer

 1. Henrik Sundholm replied:

  Personligen är jag nog allra mest förtjust i texterna om exempelvis Hume och Popper, just därför att POS där säger saker som ingen annan sagt före honom – såvitt jag vet. Åtminstone lär ingen ha sagt det på svenska.

  Texten om skattefrihet för offentliganställda är såklart bra, men egentligen är det väl elementa? Klart att du inte betalar någon skatt om alla dina inkomster är skattefinansierade. (Ja, annat än rent nominell skatt då.)

 2. Tomas replied:

  Tja, men nu fanns det ju inga sådana texter fanns med i uppdateringen, utan konkurrensen består ju av t.ex. huruvida det ska vara enkelriktat utanför stadshuset i Eskilstuna eller ej. Det är måhända inte elementa, men jag kan inte heller tycka att det är särskilt intressant :-)

 3. Per-Olof Samuelsson replied:

  Jag har en ambition att få ut mina samlade verk på nätet innan jag dör, så därför slinker det med lite sådant som enkelriktningen i Eskilstuna på 80-talet.

 4. Tomas replied:

  Tja, jag läste den faktiskt med nöje. Även om det såklart inte var så relevant för mig, så uppskattade jag den ändå.

 5. Henrik Sundholm replied:

  POS: Och vem är det som hjälper till att realisera den ambitionen…? ;-)

 6. Per-Olof Samuelsson replied:

  Jag har för mig att det är någon korthårig kille med glasögon som bor i Nyfors. ;-)

 7. Per-Olof Samuelsson replied:

  ”Åtminstone lär ingen ha sagt det på svenska.”

  En del av det har ju sagts på engelska – av Leonard Peikoff, David Harriman och Bo Dragsdahl. Men de tacksamhetsskulderna har jag ju också redovisat.

  Sedan håller jag med om att det där med att offentliganställda inte betalar skatt annat än nominellt är något som ett barn borde begripa. Men även de enklaste saker måste någon vara först med att komma på. Och det verkar som om jag vore den förste, för jag har aldrig sett någon annan nämna saken.

  (Gäller andra saker också. T.ex. borde ett barn kunna begripa att den som först får nytryckta sedlar i handen vinner på inflationen, eftersom han kan använda dem innan priserna hunnit stiga; medan den som sist får dem i handen förlorar, eftersom priserna då har hunnit stiga. Ändå behövdes det en Ludwig von Mises för att komma på att det är så. Och detsamma gäller George Reismans insikt att löner är avdrag från profiter och inte tvärtom, vilket stillatigande antagits alltsedan Adam Smiths dagar.)

 8. Tomas replied:

  Ja, nu tyckte jag ju inte bäst om den artikeln för att den var mest revolutionerande, men jag tyckte den var snitsig :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: