Så här tänker nog folk

Bloggaren Henrik Alexandersson har blivit JK-anmäld av FRA för att han publicerat läckta handlingar som förmodligen visar att FRA sysslat med en del övervakningsfuffens som det proklamerats om och om igen att de inte gör och inte kommer att göra. En anonym debattör skriver följande i en kommentar:

Fattar inte hur folk tänker. Enligt vissa är det tydligen helt okej att det visas sekretessbelagda saker. Undrar hur folk skulle känna om man kom över deras egna bankärenden eller liknande? Skulle folk uppmuntra även denna att stå på sig då? Eller varför inte flytta till USA där är ju man skyddad! FBI har själv bara över 31 000 anställda som jobbar med säkerheten, dom lär nog inte titta i trafiken hos varje person!?!

Jag tänker åtminstone såhär: om en myndighet sysslar med brottslig verksamhet så är det skit samma om det är sekretessbelagt, det ska ut i ljuset och de ansvariga ska åtalas. För att belysa denna enkla princip med lite fler, något löjliga exempel:

Om en myndighet avlyssnar och kartlägger personer av viss politisk åskådning, säg vänstermänniskor, och samlar information om vad de gör, så ska det avslöjas och ut i ljuset. Ojdå, det har visst redan hänt och de som avslöjade det sattes i fängelse. Bra?

Om en myndighet plockar upp folk från gatan och slänger dem i ”arbetsläger” och det hela är hemlighetsstämplat, då ska det avslöjas och ut i ljuset. Va, nej sånt har väl aldrig hänt någonstans i världen?

Åter till kommentaren. Jämförelsen med bankärenden är löjlig. Det är ju knappast så att de avlyssnade är avlyssnade av egen fri vilja och att de har ålagt åt myndigheterna att förvalta denna information åt dem. Liknelsen ska vara: ”Undrar hur folk skulle känna om myndigheterna (eller någon annan) avlyssnade och lagrade deras egna bankärenden eller liknande?” Ska det avslöjas och ut i ljuset? Ja för fan.

Varför man skulle flytta till USA om man inte vill bli övervakad är det nog bara den anonyme tokstollen som vet.

28 juli , 2008. Etiketter: , , . idioti, politik.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: