Miss av Dick Erixon

Dick Erixon skriver i ett inlägg, Pirate Bay delar inte bara musik, utan ditt privatliv, om att material från det s.k. Arbogamålet går att hitta på The Pirate Bay. Han skriver att hittills så har de flesta inte brytt sig så mycket om att fildelningen sker, men hoppas nu på förändring:

Men nu när obduktionsbilderna på de mördade barnen också fildelas via Pirate Bay blir det tydligt att fildelning innebär en kränkning också av vanliga människors integritet.

Men Erixon gör en miss. Faktum är ju att protokollet från Arbogamålet är en offentlig handling, som faktiskt får spridas. Så ska någon kritiseras här, så är det ju Västmanlands Tingsrätt, som publicerat protokollet. I detta fallet så opererar ju faktiskt Pirate Bay inom lagens ramar. Finns det en kränkning här, så är det inte Pirate Bay som står för den.

Blogge Bloggelito spekulerar i huruvida hela uppståndelsen är en konspiration av ”gammelmedia” för att de ska kunna behålla ett monopol på offentliga handlingar. Faktiskt läsvärt.

8 september , 2008. Etiketter: , , , . Uncategorized.

4 kommentarer

 1. Donsan replied:

  En bloggare som Erixon som är för feg för att tillåta kommentarer kan inte tillskrivas någon större trovärdighet – Artikeln du hänvisar till är dessutom full av sakfel – iaf vad fildelningsoreradet beträffar.

 2. Tomas replied:

  Jag bedömer Erixons trovärdighet efter vad han skriver, inte huruvida han tillhandahåller gratis konferensverksamhet.

  Att haspla ur sig att Blogges text är full av sakfel, utan att gå in på saker som är fel, är ett bekvämt sätt att avfärda argument, men det är inget som man behöver besvära sig med att bemöta.

 3. Svithjod replied:

  Känns änsdå som att även människorna bakom Pirate Bay borde ta ett moraliskt ansvar och inte lägga upp sådana bilder.

 4. Tomas replied:

  Jaså du. Men poängen med hela faderuttan är ju att det inte är människorna bakom Pirate Bay som lagt upp bilderna. Och med bilderna så menar jag alltså förundersökningsprotokollet, där det ingick bilder. Vilket ingen tog någon notis om förrän tv och tidningar slog på stora trumman. Det är nån filur som begärt ut protokollet som pdf som lagt upp det.

  Blogge har en god poäng när han jämför med Google. För vem menar på allvar att Google bör filtrera bort allt som de tycker är osmakligt från sin sökmotor. Faktiskt, när jag tänker närmare på det, så är det ju även så att Google aktivt söker upp allt de länkar till, medan Pirate Bay faktiskt inte gör det, utan bara tillhandahåller en möjlighet att lägga upp länkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: