Mera Erixon

Dick Erixon är en aktiv bloggare, så det finns alltid saker att kommentera. I sitt inlägg Hillary Clinton och Sarah Palin attackerar inte varandra skriver han om att republikanske vicepresidentkandidaten Sarah Palin får mycket skit i svensk media för att hon är kvinna. Utan att gå in på hur det står till med den saken, så hänger jag upp mig på en mening i hans text:

Men detta att erkänna en kvinna för hennes kompetens, även om man inte håller med i sak, förmår inte så kallade liberala kvinnor.

 Men politiska åsikter är faktiskt en aspekt av kompetens som är viktig att ta hänsyn till när man tar ställning till en politiker. Är man kompetent nog att förstå ekonomiska sanningar? Är man såpass förnuftig att man inser att frihet och individens rättigheter är värda att försvara? Etc.

Nej, för att vara en bra politiker räcker det inte att vara en bra chef, att vara handlingskraftig och att vara kommunikativ. För har man osunda värderingar och är handlingskraftig, då blir det ju etter värre! En effektiv ondskefull politiker är ju inte att föredra framför en ondskefull slashas till politiker.

Värderingar och åsikter är viktigt. Kanske det allra viktigaste, när det gäller att avgöra om en politiker är bra eller dålig.

9 september , 2008. Etiketter: , . politik.

One Comment

  1. Lina replied:

    Bra skrivet! Kunde inte hålla med mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: