Nu blev det nog fel någonstans…

I dagens Metro kan man läsa följande insändare utan signatur:

Hur kan vi i ett demokratiskt land som Sverige tillåta alla dessa nazister? Deras ideologi är inte alls demokratisk. De säger att vi svenskar är överlägsna och bättre än alla andra, även om många av oss vet att det inte alls stämmer. Det är absolut inte demokratiskt tänkande eftersom vi alla är lika mycket värda i en demokrati, men ändå får de polisbeskydd under sina demonstrationer. Så jag undrar bara hur fan vi kan tillåta dem överhuvudtaget, och hur de kan ha så dumma åsikter?

Först ska det väl nämnas att nazister är kollektivister och socialister och därmed obehagliga människor. Men det finns luckor i denna insändaren. Enkelt uttryckt, om alla är lika mycket värda i en demokrati, hur kommer det sig att tokstollarna inte är värda polisbeskydd? Nej, insändarskribenten ger uttryck för ungefär just de åsikter som han eller hon tycker är så avskyvärda, väl belyst med orden ”Så jag undrar bara hur fan vi kan tillåta dem överhuvudtaget”.

Ett annat sätt att se på saken är att skribenten propagerar för det inte alltför lustiga synsättet att alla är lika värda men har inte lika rättigheter. Sanningen ligger inom räckhåll dock, för den är att alla har lika rättigheter, men alla är inte lika mycket värda. T.ex. så är nazister inte värda så mycket, men det betyder inte att det är fritt fram att skjuta dem, eller som man säger på fint språk ”inte tillåta dem överhuvudtaget”.

1 december , 2008. Etiketter: , . idioti.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: